Či už ho voláte cícer alebo garbanzo fazuľa, tieto výživné malé fazuľky môžete pridať do mnohých jedál ako zdroj energie s vysokým obsahom vlákniny a bielkovín, a sú tiež dobrým zdrojom železa, fosforu a kyseliny listovej.
Tento vynikajúci Dúhový cícerový šalát je svieži, chutný a ľahko sa pripravuje! Je súčasťou knihy receptov, ktoré zostavila Helen Doron pod názvom “Zdravé a chutné” a obsahujú recepty pre celú rodinu.
DÚHOVÝ CÍCEROVÝ ŠALÁT
Svieži, chutný a sýty, tento šalát je vhodná príloha k ľahkému jedlu.
Ingrediencie
Šalát:
1 ½ – 2 šálky prepolených cherry rajčín (250-300g)
1 konzerva scedeného a prepláchnutého cíceru
1 žltá sladká paprika, nakrájaná na malé kúsky
1 malá najemno nakrájaná červená cibuľa
3 strúčiky pomletého cesnaku
1 hrsť jemne posekanej petržlenovej vňatky
10 lístkov čerstvej nasekanej bazalky
½ PL jemne nasekanej čerstvej mäty
Dresing:
Šťava z veľkého citróna
½ šálky extra panenského olivového oleja (125ml)
½ ČL kryštálového cukru
Soľ a čerstvo pomleté korenie na dochutenie
Postup:
1. Všetky suroviny na dresing zmiešajte spolu v malej miske.
2. Dajte všetku zeleninu a bylinky do veľkej misy, pridajte dresing a premiešajte.
3. Podávajte v izbovej teplote.
Dobrú chuť!