Tipy od Helen pre rodičov: Studený šalát s kukuricou a sójovými bôbmi

Zábavné varenie pokračuje! Dúfame, že sa Vám páčil predchádzajúci recept na Dúhový cícerový šalát z knihy Zdravých a chutných receptov Helen Doron pre celú rodinu.

Dnešné menu tvorí Studený šalát s kukuricou a sójovými bôbmi !

Tento jednoduchý, ale postačujúci šalát, inšpirovaný Áziou, sa určite stane v rodine obľúbeným a deti si ho môžu samé pripraviť. Pamätajte, že deti zbožňujú jesť, čo si samé pripravia, preto aj výživné jedlo môže byť zábavnejšie, keď sa na jeho príprave podieľa celá rodina. Deti, ktoré vyrastajú s dobre živenými telami aj mysľami, sa dokážu plne sústrediť na naplnenie svojho potenciálu.

*** RECEPT  ***

INGREDIENCIE

Šalát:

2 šálky mrazených sójových bôbov (370g)

2 šálky čiastočne rozmrazenej kukurice (350g)

2 PL opražených sezamových semienok

Štipka soli

Dresing:

2 ČL sójovej omáčky

2 PL praženého sezamového oleja

1 PL ryžového octu (možno nahradiť bielym octom)

2 ČL hnedého cukru

POSTUP

1. Vo veľkom hrnci priveďte vodu k miernemu varu.

2. Pridajte sójové bôby a varte 3 minúty.

3. Pridajte kukuricu a soľ a varte ďalšie 2 minúty.

4. Sceďte v sitku a opláchnite pod tečúcou vodou.

5. Zmiešajte suroviny na dresing.

6. Dajte sóju, kukuricu a dresing do stredne veľkej misy a dobre premiešajte.

7. Pridajte sezamové semienka a znovu zamiešajte.

8. Prikryte a pred podávaním opätovne zohrejte.